top of page

MASTERCLASS
SON JAROCHO

concert[3159]_edited.jpg

Zondag 30 oktober van 19u - 22u

Maandag 31 oktober van 19u - 22u

Donderdag 3 november van 19u - 22u

met PATRICIO HIDALGO

€50 (3 sessies), vanaf 14 jaar, op reservatie

Muzikanten van alle niveaus

Metx, De Lenglentierstraat 20, Brussel

Voor deze editie hebben we het genoegen om Patricio Hidalgo te mogen verwelkomen, een uitzonderlijk componist en jaranero afkomstig uit Apixita, Zuid-Veracruz. Hij komt voor het eerst speciaal uit Mexico naar België. Naast het inhuldigingsconcert van het groot altaar der doden, zal hij ook drie initiatie-sessies geven rond  de typisch Mexicaanse Son Jarocho. Deze workshops zijn bedoeld voor amateur- of professionele muzikanten.

Patricio is de jongste telg van een muzikale familie over de generaties heen: Pedro, Gregorio, Hipólita, Arcadio en Patricio Hidalgo. Van kindsbeen af begon hij de typisch Mexicaanse Son Jarocho te verkennen tijdens fandango's, lokale traditionele festivals, tot internationale optredens in Amerika, Europa, Afrika en Azië.

Sinds de jaren '90 richt Patricio zich op het verkennen van de Afrikaanse roots van Son Jarocho. Dit onderzoek resulteerde in vier klanken die hij in 1994 componeerde: QuemayamaLa Gallina, Bemba en Tablao en de Conga Criolla. In het zuiden van Veracruz herontdekt hij een bijna verloren vorm, de Conga, die aanleiding zal geven tot de opname van een memorabel album: El regreso de la Conga (De terugkeer van de conga).

Je kan met je eigen instrument komen. Er zijn ook enkele jarana's (slaggitaar) en andere typische Son Jarocho-instrumenten beschikbaar: pandero jarocho, quijada de burro (ezelskaak), requinto (melodische gitaar), leona(akoestische bas), zapatado(sandalen).

Tijdens de jam-sessie Fandango Son Jarocho, zal je in de praktijk kunnen brengen wat je tijdens de masterclass geleerd hebt!

bottom of page