top of page

CONCERT

IK'BALAM

Zaterdag 21 Oktober / 20u

Con inst color.jpg

€10, op reservatie,

Centre Culturel Bruegel,

Vossenstraat 1F, 1000 Brussel

Ik'Balam is een jonge Mexicaanse muzikant en componist, opgegroeid in de traditionele Son Jarocho muziek uit Veracruz. Hij verraste vriend en vijand door als eerste een masterdiploma jazz te behalen met een traditioneel instrument, de requinto jarocho. Vandaag speelt hij op een elektrisch versterkte requinto jarocho.

Voor dit concert wordt hij begeleid door Helio Martín del Campo op de jarana tercera (ritmisch snaarinstrument) en Juan Galván op de leona (akoestische bas). Het ensemble zal de composities en arrangementen van Ik'Balam uitvoeren als jazztrio, flirtend met hedendaagse muziek, blues en progressieve rock. Met enkele rake collectieve en individuele improvisaties etaleren de muzikanten ook de universele klankkleur van Jarocho-instrumenten.


Juan Francisco Galván speelt contrabas, basgitaar en leona (traditionele akoestische bas uit de Son Jarocho). Hij is stichtend lid van de fusion Son Jarocho groep Sonex en heeft gespeeld bij Son de Madera, Mono Blanco en Chuchumbé.

 

Helio Martín del Campo Rodríguez speelt jarana in dit trio. Hij is multi-instrumentist, componist, producent en stichtend lid van Sonex.

 

Ik’Balam @ikbalamusic

https://www.instagram.com/ikbalamusic/

https://www.facebook.com/ikbalamusic

bottom of page